Ik weet er alles van

Life Magazine

Alles over de gemeente Assen

De Drentse gemeente Assen

De gemeente Assen is gelegen in het noorden van de provincie Drenthe. De gemeente bestaat uit de stad Assen en de dorpen Witten, Loon, Rhee, Ter Aard, Ubbena en een gedeelte van Vries, Zeijerveen en Zeijerveld. Assen is de hoofdstad van de provincie Drenthe.

Geschiedenis van de gemeente Assen

In 1807 werd Assen een zelfstandige gemeente. Deze opdracht had Lodewijk Napoleon gegeven, die Assen als zomerresidentie had uitgekozen. In 1809 kreeg Assen stadsrechten. In deze periode had Lodewijk Napoleon een stedenbouwkundig plan laten maken door architect Carlo Giovanni Francesco Guidici. Helaas is dit plan nooit tot uitvoering gekomen. In 1814 werd Assen de hoofdstad van de provincie Drenthe. 

Cultuur

Aan De Brink staan prachtige gebouwen uit de oudheid, zoals het voormalig Gouvernementsgebouw, de Abdijkerk en het Drents Archief. Iets noordelijk van de stad is het Paleis van Justitie gelegen. Langs de Vaart ligt de Johan Willem Frisokazerne, welke nog altijd in gebruik is. Het 18e-eeuwse landgoed De Overcingel 

Als je een bezoek brengt aan de stad Assen, vergeet dan niet de neoclassicistische Jozefkerk en het Huis van Bewaring welke uit 1840 stammen te bezoeken. Prachtige oudheden om te bezoeken voor een dagje uit in het Noorden van het land.

In 2012 is het cultureel centrum De Nieuwe Kolk geopend door prinses Margriet. Dit centrum heeft diverse theaterzalen, vijf bioscoopzalen en de openbare bibliotheek is hier gevestigd. Tevens heeft het gebouw appartementen en een ondergrondse parkeergarage. 

TT

Assen staat natuurlijk ook bekend om haar circuit TT Assen. De MotoGP Assen is een event dat jaarlijks zo’n 100 duizend bezoekers trekt. Al 80 jaar wordt de Moto Grand Prix race op het TT Circuit in Assen gereden. Geen enkel ander land is zo lang gastland van dit evenement geweest. Fans van de MotoGP beschouwen het TT circuit Assen ook wel als mooiste Grand Prix circuit van de wereld. 

De eerste officiële motorrace werd in 1925 over de straten in de omgeving van het Drentse Assen gereden. Pas in 1955 werd er een permanent circuit aangelegd met de beroemde bochten, zoals Bebeldijk, De Venne en Stroomdrift. In 1985 verdwenen deze bochten toen het TT Assen circuit werd ingekort. In 2005 werd nog een laatste verandering doorgevoerd, waardoor het circuit nu een lengte heeft van 4,54 km. De meest spectaculaire en spannendste bocht is de Geert Timmer bocht. 

Het onderwerp gemeente Assen is speciaal geschreven voor Ik weet er alles vanIk weet er alles van is een life magazine voor elke dag.

TT-Assen gemeente Assen

Ik weet er alles van Life Magazine artikelen

Sollicitatiegesprek voorbereiden

Sollicitatiegesprek voorbereiden

Hoe ga je te werk bij de voorbereiding van een sollicitatiegesprek? Heb je een sollicitatiegesprek gepland? Wat is de meest effectieve methode om je op