Ik weet er alles van

Life Magazine

Cadiz in Spanje

De provincie Cadiz Spanje grenst aan de provincies Malaga en Sevilla in Andalusie. De 3000 jaar oude stad Cadiz is de langst bewoonde stad van Europa. Het hele jaar door geniet je van een heerlijk klimaat. De provincie heeft een lange zonnige kustlijn die bekend staat als de Costa de la Luz. Vertaald ‘de kust van het licht’. Het massa toerisme is aan deze kust nog niet te vinden, waardoor je geniet van heerlijke rustige strangen en historische steden. 

De provincie Cadiz Spanje kent een aantal bezienswaardigheden Andalusie die je zeker niet mag missen. Zoals Vejer de la Frontera, een klassiek wit dorpje gelegen hoog op een heuvel boven de Barbate rivier. Vanuit het stadje heb je een mooi uitzicht op het omliggende landschap en natuurlijk ook de zee. Op Plaza de Espana in Cadiz kan je heerlijk uitrusten en genieten van de kleurrijke fontein en het spier witte stadshuis. In de avond is het plein prachtig verlicht en kan je er lekker eten bij een van de Andalusische restaurants.

Wat is het grootste strand van Cadiz?

Cadiz strand is prachtig en is gelegen aan de Costa de la Luz in Zuid Spanje. De wit gouden zandstranden van de Costa de la Luz strekken zich langs de maar liefst 250 kilometer lange kust. Je hebt verschillende plekken welke elk bijzonder zijn. Een zandstrand met gezellig chiringuito bars, afgelegen rustige strandjes waar je alleen kan genieten van de zon, zee en strand. Tarifa is één van de leukste plaatsen aan de kust. Het is een ommuurde stad met een levendig oud centrum met smalle straatjes, witte Spaanse huizen en veel horeca ondernemingen. 

Het is een waar surf en kite paradijs met prachtige lange stranden. Ook een ideale plek om walvissen en dolfijnen te spotten. Ongeveer tien km noordwest van Tarifa sieren de talloze kleurige zeilen van de kitesurfers het beroemde strand van Valdevaqueros. Op deze uitgestrekte zandvlakte die eindigt in een prachtige duinpartij, ontmoeten surfers vanuit de hele wereld elkaar. Wat is het grootste strand van Cadiz? Dat is het strand van Valdevaqueros, nabij Tarifa. Geniet van de watersporters en de heerlijke tapas van vis-en schaaldieren.

Stedentrip naar Cadiz

Maak een stedentrip naar Cadiz, een zeer sfeervolle stad met veel Cadiz bezienswaardigheden. In de stad tref je veel parken aan met exotische planten. Zoals het Alameda Apodaca. De oude stad bezit nog restanten van de stadsmuur en bestaat uit typische smalle straatjes met grote pleinen. Het nieuwe gedeelte van de stad heeft brede straten en ook moderne gebouwen. De oude en nieuwe stad is gescheiden door de stadsmuur en het monument Puerta de Tierra. 

Bezoek tijdens de stedentrip naar Cadiz de Kathedraal welke in barok stijl is gebouwd. De goudgele koepel valt meteen op. Het Romeinse theater van Cadiz ligt achter de kathedraal en werd ontdekt tijdens opgravingen in 1980. Uniek zijn de Romeinse ruïnes van de stad Baelo Claudis gelegen op het strand van Bolonia. Deze zijn tezamen met Italica Sevilla en Acinipo buiten Ronda de best bewaarde Romeinse opgravingen van Spanje. Vandaag de dag is het een museum welke je gratis mag bezoeken. 

Wat te doen in Jerez de la Frontera?

Jerez de la Frontera is een gemeente gelegen in de Spaanse provincie Cadiz. De stad telt ruim 200 duizend inwoners. Jerez de la Frontera staat bekend om zijn heerlijke sherry, de paardensport en is de bakermat van de flamenco dans. Proef de wereldberoemde wijn van Jerez tijdens de Sherry Driehoek. Je vindt in deze streek dan ook talloze bodega’s en wijnhuizen. In september is de oogst en is het twee weken lang feest. Wat te doen in Jerez de la Frontera? 

Het centrum van Jerez is uitgeroepen tot ‘conjunto histórico’. De oude beschavingen die hier door de eeuwen zijn geweest, hebben hun sporen achtergelaten in het historisch centrum. Je treft dan ook het oudste monument van de stad aan, de Alcázar. Het forten complex stamt uit de 11e eeuw en is omringd door mooie tuinen. Het heeft Arabische baden, een moskee, verschillende torens en gebouwen. Talrijke kerken liggen over Jerez verspreid, waaronder de majestueuze Kathedraal van Sal Salvador. 

Cadiz feesten

De mooiste dorpen van Spanje

Op enkele kilometers van de kustlijn van Costa de la Luz ligt op de berg één van het mooiste dorp van Spanje, namelijk Vejer de la Frontera Cadiz. Dit witte dorp staat vermeld op de lijst van de Mooiste dorpen van Spanje, Los Pueblos mas Bonitos de España. Vanaf het hoogste uitkijkpunt kan de gehele kustlijn van Cadiz tot aan Tarifa zien. Vanwege de route van de herbergen is de driehoek Vejer de la Frontera, Medina-Sidonía en Alcalá de los Gazules bekend. In deze driehoek bevinden zich vele gastronomische herbergen van Andalusie. 

Van heiden en ver komen gasten hier om te genieten van speciale gerechten als gazpacho, wild gerechten, hertenvlees en lomo a la manteca. Dit gebied is overigens ook bekend vanwege de vele fokkerijen waar de vechtstieren vandaan komen. In Vejer zijn alleen al 120 restaurants te vinden. Vergeet ook niet de sherry te drinken als je in provincie Cadiz bent. Als je toch in de buurt bent moet je ook zeker het brede bekende en lange strand van El Palmar bezoeken. Deze ligt op 9 km afstand van Cadiz Spanje.

Dit is een reizen artikel van ik weet er alles van.

Cadiz in Spanje

Ik weet er alles van Life Magazine artikelen

Sollicitatiegesprek voorbereiden

Sollicitatiegesprek voorbereiden

Hoe ga je te werk bij de voorbereiding van een sollicitatiegesprek? Heb je een sollicitatiegesprek gepland? Wat is de meest effectieve methode om je op