Ik weet er alles van

Life Magazine

Een rondreis door Indonesië, dit kun je verwachten

Indonesië is zeer populair onder de reizigers en dat is niet zo vreemd. Indonesië is de grootste eilandstaat ter wereld en bevat meer dan zestienduizend eilanden. De vijf grootste eilanden zijn Java, Sumatra, Borneo, Nieuw-Guinea en Celebes. Plan je een rondreis door Indonesië? Dit kan je verwachten!

Temperatuur en klimaat

Indonesië heeft een tropisch klimaat, het is hier het hele jaar door overdag zo’n 30 graden en ’s nachts 23 graden. Alleen in de bergen kan het een stuk koeler zijn, vooral ’s nachts. Ook is er een droog- en een regenseizoen op de meeste eilanden. Het regenseizoen loopt van november tot maart, het droge seizoen van maart tot november. Het droge seizoen is, logischerwijs het meest populair onder de reizigers. 

Bezienswaardigheden

Als toerist ben je in Indonesië aan het juiste adres. De verschillende eilanden bevatten stuk voor stuk prachtige bezienswaardigheden. In Bali vind je bijvoorbeeld de meeste tempels, al zien we die overal in Indonesië terug. De Pura Besakih ligt op de helling van de Agung-vulkaan en wordt ook wel de moedertempel van Bali genoemd. In Java ligt de grootste Hindoetempel van Indonesië, de Pramaban. Ook staat Indonesië bekend om de vele marktjes waar je zowel voedsel als souvenirs kunt kopen. De kraampjes staan vaak bomvol op elkaar en het is een drukke boel, maar wel heel gezellig. Ook bevat Indonesië enorm veel rijstvelden en vulkanen die je zeker eens moet bekijken.

Natuur en stranden

De natuur in Indonesië is onwaarschijnlijk mooi. Zo zijn er prachtige stranden, vele nationale parken en indrukwekkende watervallen. In Java vind je Madakaripura-waterval, in Sumatra de Sipiso-piso-waterval en op Lombok kun je de Benang Kelambu-waterval bewonderen. Op bijna elk eiland vindt je nationale parken, waar je natuur ziet zoals je dat nog niet eerder gezien hebt. Deze nationale parken worden gelukkig beschermd, evenals de dieren die hierin leven. Als je een natuurliefhebber bent en je ogen wilt uitkijken, is Indonesië zeer geschikt.

Verkeer

Het verkeer in Indonesië gaat gepaard met overvolle straten, heel veel getoeter en nagenoeg geen verkeersregels. Als het beschreven zou moeten worden met een woord, zou dit chaos zijn. Als toerist moet je zeer voorzichtig zijn en een paar keer extra kijken als je wilt oversteken. Het is het gemakkelijkst om je als toerist te laten vervoeren in bijvoorbeeld een fietstaxi, ook wel een becak genoemd. Ook zou je zelf een scooter of fiets kunnen huren, maar wees hierbij voorzichtig! Chaos betekent écht chaos.

Prijzen

Indonesië is een stuk goedkoper dan de westerse wereld. Als je kiest voor goedkope hostels dan kun je hier al voor 25 euro per dag leven. Kies je voor iets meer luxe, dan betaal je zo’n 30 tot 40 euro per dag. Overal in Indonesië je genoeg plekken om te eten en drinken, zo vind je overal straattentjes met eten waarvan de prijzen een stuk goedkoper zijn dan bij ons. Je kunt je reis zo duur en goedkoop mogelijk maken als je zelf wilt. Als je in het hoogseizoen gaat, zijn de prijzen natuurlijk iets hoger. Ook in toeristische steden betaal je iets meer.

Enkele tips

Indonesië is een Islamitisch land, hier wordt dan ook de ramadan gehouden. Tijdens de Ramadan vast een groot deel van de bevolking. Er wordt niet van de toeristen verwacht dat zij dit ook doen, wel wordt het als respectvol gezien om overdag niet te eten op publieke plaatsen. De markten zijn gewoon open, dus je kunt je eten kopen, maar eet het niet direct op voor de kraam. Betalen met je iPhone 13 wordt lastig, dus zorg voor voldoende cash. Ook wordt er minder tot geen alcohol verkocht tijdens deze maand. De ramadan vindt in 2022 in Indonesië plaats van 2 april tot 1 mei. Ook zou ik je sterk willen afraden kraanwater te drinken! Er is een grote kans dat we hier ziek van worden. Kijk ook uit met ijsblokjes in je drankje of let op tijdens het tandenpoetsen.

Dit is een reizen artikel van ik weet er alles van.

esië is zeer populair onder de reizigers en dat is niet zo vreemd. Indonesië is de grootste eilandstaat ter wereld en bevat meer dan zestienduizend eilanden. De vijf grootste eilanden zijn Java, Sumatra, Borneo, Nieuw-Guinea en Celebes. Plan je een rondreis door Indonesië? Dit kan je verwachten!

Ik weet er alles van Life Magazine artikelen

Sollicitatiegesprek voorbereiden

Sollicitatiegesprek voorbereiden

Hoe ga je te werk bij de voorbereiding van een sollicitatiegesprek? Heb je een sollicitatiegesprek gepland? Wat is de meest effectieve methode om je op