Ik weet er alles van

Life Magazine

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van sap?

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van sap?

Wat is juicen precies?

Juicen concentreert de sappen in vers fruit en groenten. Hoewel het het grootste deel van de vaste stof uit fruit en groenten verwijdert, inclusief zaden, pulp en dunne schillen (zoals appels en druiven), blijft er vloeibaar goud over. Het merendeel van de micronutriënten in geheel, ongekookt voedsel wordt aangetroffen in sap. Overweeg het belang van vitamines, mineralen en fytonutriënten. De meeste vezels gaan echter verloren tijdens het sapproces. Aanvullende informatie is hieronder opgenomen.

We zijn ons er allemaal van bewust dat het maken van sap goed is voor onze algemene gezondheid. Produceren is over het algemeen gunstig voor onze gezondheid. Het consumeren van een regenboog van kleuren, het inslaan van antioxidanten (die overvloedig aanwezig zijn in sapvriendelijke groenten en fruit!), en het eten van seizoensproducten komt elke cel in ons lichaam ten goede. Om echter het meeste waar voor uw geld te krijgen, raden de meeste experts aan om groenten en fruit in hun geheel te eten, zonder sap. Desalniettemin zijn er tal van voordelen om uw groenten en fruit te persen.

Door producten te persen, verhoogt u uw inname van fruit en groenten (waardoor ontstekingsmaaltijden worden verdrongen), absorbeert u een hogere concentratie aan voedingsstoffen per ons en geeft u uw spijsverteringsstelsel wat rust. Wanneer een persoon zich onthoudt van vaste maaltijden, wijst onderzoek uit dat groente- en fruitvloeistoffen essentiële voedingsstoffen leveren. Bovendien vond één onderzoek een afname van het lichaamsgewicht en een toename van goede darmbacteriën.

Ten slotte is sap maken een uitstekende en gemakkelijke manier om te voldoen aan uw dagelijkse vitamine-, mineraal- en andere essentiële kankerbestrijdende voedingsbehoeften. Vitamine C en bètacaroteen zijn twee antioxiderende elementen die worden aangetroffen in fruit- en groentesappen en die essentieel zijn voor het versterken van de immuniteit en de bescherming tegen oxidatieve stress. Bovendien kan sap helpen bij het verlagen van de bloeddruk. Gedeeltelijk omdat rauwe maaltijden kalium bevatten, wat nodig is voor bloeddrukcontrole. Natuurlijk kan frequent juicen ook leiden tot gezond gewichtsverlies, het lichaam energie geven en de hoeveelheid krachtige antioxidanten in het lichaam verhogen, wat kan helpen bij de prestaties en de algehele gezondheid.

De voordelen van het maken van sap van één maaltijd per dag

Begin met het maken van één voedzaam, verrukkelijk sapgerecht per week. Probeer tal van voedzame saprecepten voor energie in de ochtend of middag. Werk je uiteindelijk een weg naar boven om elke dag een snack of maaltijd te maken – of meer, als de drang toeslaat! Met betrekking tot het maken van één maaltijd per dag, toont deze studie aan dat het dagelijks maken van sap de risicofactoren voor ernstige chronische ziekten zoals hartaandoeningen en hoge bloeddruk vermindert. Het persen van groenten en fruit resulteerde in een vermindering van cardiovasculaire risicovariabelen zoals bloeddruk en lipidenprofiel.

Afgezien van de gezondheidsvoordelen, is het maken van sap een eenvoudig proces dat in een enkele batch kan worden voltooid (meal prep). Zoals deze bijdrager opmerkt: “Ik geef er de voorkeur aan alles in één keer in het weekend te maken, zodat ik er niet de hele week aan hoef te denken.” Ik verdeel ze vervolgens in diepvrieszakjes, bewaar ze in de vriezer en verwijder ze indien nodig de avond ervoor.” Elke dag sap maken van één maaltijd kan gemakkelijk een gewoonte worden – een die net zo goed smaakt als hij eruit ziet.

De do’s en don’ts van juicen

Kies een verhouding van 1:1 om een ​​adequate balans van vitamines en mineralen te behouden. Kies daarnaast een kleurrijke selectie van voedzame, niet-zetmeelrijke groenten en fruit, zoals donkergroene bladgroenten en tropisch voedsel.

Bewaar bovendien het vruchtvlees! Hoewel fruit en groenten een fantastische bron van vezels zijn, wordt het meeste ervan aangetroffen in de pulp en de schil. En helaas elimineert sap beide. Drink je sap bovendien indien mogelijk onmiddellijk op. Terwijl je sap zit, verslechteren de antioxidanten die het tegen besmetting beschermen. Als u uw sap niet onmiddellijk kunt consumeren, bewaar het dan in de koelkast (maximaal 24 uur) of vries het in (drie maanden). Inspecteer het eenvoudig voordat u het drinkt. Als je sap niet meer vers lijkt of het mengsel is gescheiden, drink het dan niet; het krioelt misschien van de dodelijke bacteriën. Tot slot, maar zeker niet de minste, vermijd het drinken van vers sap tijdens de zwangerschap.

Ik weet er alles van Life Magazine artikelen

Sollicitatiegesprek voorbereiden

Sollicitatiegesprek voorbereiden

Hoe ga je te werk bij de voorbereiding van een sollicitatiegesprek? Heb je een sollicitatiegesprek gepland? Wat is de meest effectieve methode om je op