Ik weet er alles van

Life Magazine

Zuid Spanje

Vakantie Zuid Spanje

De autonome regio Andalusie ligt in Zuid Spanje. Het is de meest zuidelijk gelegen regio van Spanje. In het westen grens Zuid Spanje aan Portugal. In het noorden aan de Spaanse regio‘s Castilla-La Mancha en Extremadura. In het oosten aan Murcia en tot slot in het zuiden aan het Engelse grondgebied van Gibraltar en de Middellandse Zee. Het bevat twee costa’s. De zeer bekende Costa del Sol en de iets minder toeristische Costa de la Luz. 

Andalusië is erg verbonden met de rest van Europa en Marokko. Dit dankzij de goede vlucht- en bootverbindingen, die ook nog eens betaalbaar zijn. Als je op vakantie Zuid Spanje bent heb je toegang tot al haar schoonheid, historische bezienswaardigheden Andalusie en culturele evenementen. Maak een rondreis Andalusie door haar adembenemende landschappen. Ervaar zelf waarom deze regio in Zuid-Spanje één van de beste plekken is om je vakantie Andalusie door te brengen.

Andalusie rondreis

Maak een prachtige rondreis Zuid Spanje en bezoek de diverse provincies. Andalusië telt in totaal 8 provincies. De provincie en gelijk ook de hoofdstad Andalusie Sevilla, Malaga, Cordoba, Granada, Cadiz, Almeria, Huelva en Jaen. Al deze steden zijn het gehele jaar door te bezoeken. We raden je echter aan om voorafgaande aan je reis rekening te houden met het weer Andalusie. Het klimaat Andalusie kan in deze provincies gedurende het jaar flink van elkaar verschillen.

Cordoba en Sevilla zijn bijvoorbeeld in de zomer erg warm. Temperaturen van boven de 40 graden Celsius zijn in de maanden juli en augustus normaal. Dit is te warm voor een goede stedentrip te maken. Deze steden kan je beter in het voor- en najaar bezoeken. Malaga ligt aan de kust en is wel in de zomer goed te doen. Lekker aan het strand liggen met een verfrissende zeebries. Maak een Andalusie rondreis per auto of via een georganiseerde reis. Maar net wat jij wilt. Bezoek de witte dorpen Spanje en proef de Andalusische keuken. 

Vliegvelden Zuid Spanje

De vliegvelden Zuid Spanje zijn verdeeld over zes grote luchthavens. Airport Zuid Spanje Almeria (LEI), luchthaven van Granada (GRX), luchthaven Cordoba (COR), vliegveld Jerez de la Frontera (XRY), luchthaven Malaga (AGP) en Sevilla – San Pablo (SVQ). Dagelijks vliegen er verschillende luchtvaartmaatschappijen als Vueling, KLM en Transavia naar de diverse vliegvelden Zuid Spanje. Op de kaart Andalusie zie je hoe de geografische ligging van de vliegvelden zijn en waar de grote steden liggen. 

Luchthaven Sevilla en Malaga zijn de grootste vliegvelden waar de meeste toeristen dan ook op vliegen voor hun vakantie Andalusie. Jaarlijks ontvangen deze luchthavens miljoenen toeristen die hun vakantie vieren in het prachtige gebied van Andalusie. De faciliteiten op de vliegvelden zijn uitstekend te noemen. Vanaf het vliegveld kan je een auto huren, openbaar vervoer pakken of een taxi nemen. 

Klimaat Zuid Spanje

Het klimaat Zuid Spanje is in één woord heerlijk! De milde winters en warme zomers geven voor ieder wat wils. Houd je van de zon dan verblijf je in een vakantiehuis Andalusie aan de kust. Genieten van de warme zwoele zomerse dagen en avonden met een heerlijke zeebries. Houd je meer ervan om een stad te bezoeken dan kan je beter in het voor- of najaar naar Zuid Spanje komen. Dan zijn de temperaturen gemiddeld rond de 20 en 25 graden. 

Wil je de koude winters in Nederland overslaan? Kom dan overwinteren in regio Andalusie. De zachte winters met gemiddeld 15 graden aan de kust zijn heerlijk. Er zitten ook dagen bij waarbij het kwik boven de 20 graden Celsius stijgt. Voor reumapatiënten is de Costa del Sol dan ook zeker een aanrader. De aangename temperaturen zijn voor iedereen heerlijk. Wil je de kou opzoeken in Zuid Spanje? Dan kan je in de winter terecht op de hoogste bergtoppen van 3000 meter in de Sierra Nevada. Het winterseizoen draait dan volop. 

Mooiste plekken Zuid Spanje

Andalusie bezit de mooiste plekken Zuid Spanje. De regio Andalusie kent vele landschappen. De bergen Zuid Spanje, zoals de Sierra Nevada. De uitgestrekte stranden aan de Costa del Sol. De prachtige witte dorpjes Spanje en vele nationale natuurparken. De rijke fauna en flora die Zuid-Spanje heeft trekt ook jaarlijks veel bezoekers. Aan de andere kant heeft Andalusie ook een rijke geschiedenis. De vele bewaarde schatten van de zuidelijkste Spaanse regio Andalusie zijn adembenemend. 

Deze geschiedenis komt tot leven in bijvoorbeeld Sevilla Cordoba Granada Malaga Ronda en Huelva. Maak een rondreis of bezoek de steden apart tijdens een citytrip. Je maakt onderweg kennis met de vele natuur landschappen Andalusië rijk is. Rijd door de typische Spaanse witte dorpjes. In het voorjaar geniet je voluit van de bloesem van de vele olijf boomgaarden. Maak een stop bij een wijnhuis om de alom bekende mousserende wijn de Cava Andalusie te proeven. Met een rondreis Spanje Andalusie ontdek je de mooiste plekjes van Zuid Spanje. 

Dit is een reizen artikel van ik weet er alles van.

Zuid Spanje

Ik weet er alles van Life Magazine artikelen

Sollicitatiegesprek voorbereiden

Sollicitatiegesprek voorbereiden

Hoe ga je te werk bij de voorbereiding van een sollicitatiegesprek? Heb je een sollicitatiegesprek gepland? Wat is de meest effectieve methode om je op